Apnee în Somn

RĂSPUNS:

Înlocuiți filtrul în funcție de recomandarea producătorului. Recomandarea este de a inspecta filtrul lunar și de a-l înlocui la 3-6 luni pentru o bună funcționare în parametri a aparatului pentru terapie.

RĂSPUNS:

Recomandarea producătorilor este de a înlocui furtunul la 6-12 luni în funcție de gradul de uzură.

RĂSPUNS:

Recomandarea producătorilor este de schimba masca CPAP la 6 -12 luni în funcție de gradul de uzură sau deteriorare a componentelor măștii.

RĂSPUNS:

Datele de terapie de pe cardul aparatului pot fi citite și interpretate de către medicul care v-a prescris dispozitivul pentru apnee în somn.

Noi, ca și furnizor de dispozitive medicale, vă putem da raportul din aparat pe mail sau printat, în funcție de dorința Dvs. Există un acord GDPR semnat în acest sens pentru protecția datelor Dvs personale.

Medicul la care sunteți internat la un moment dat în spital (altul decât medicul Dvs curant), poate citi cardul cu acordul Dvs personal prin faptul că vă solicita date despre terapie necesare investigațiilor în timpul internării

RĂSPUNS:

Medicii specialiști în Somnologie sunt cei care pot pune un diagnostic de certitudine pentru Sindromul de Apnee în Somn de tip Obstructiv (SASO) – medici din specialitățile de medicină internă, pneumologie, ORL, cardiologie, medicina muncii, neurologie, neurologie pediatrică, pediatrie.

RĂSPUNS:

Este recomandat să meargă la un medic specialist cu competență în Somnologie pentru investigații privind sindromul de apnee în somn. Pentru a vă fi mai simplu, luați legătura cu reprezentantul VitalAire din zona Dvs să vă recomande cel mai apropiat Laborator de Somnologie din zona Dvs.

Trimite Întrebarea ta

Calculator IMC

Indicele de masa corporala sau IMC este indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale, pentru o inaltime data. Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.

Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.

Greutatea în kg*
Înălțimea în cm*
Alege-ți genul*
Indicele este: 
Subponderal
Masa corporală este prea mică. Contactează-ți medicul pentru o consultație și pentru recomandări de analize și/sau modificarea dietei.
Masă corporală normală
Masa corporală este normală. Ține o dietă bogată în fructe și legume, alături de un program zilnic mișcare pentru a menține o formă bună.
Supraponderal
Masa corporală este prea mare. Fă-ți o consultație medicală sau revizuiește-ți stilul de viață
Obezitate (gradul I)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 1. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate (gradul II)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 2. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate morbidă
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate morbidă. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Este posibilă introducerea unui tratament farmaceutic. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Valorile IMC se raporteaza astfel:

18,49 sau mai putin – Subponderal

intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala

intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal

intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)

intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)

40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă