Întrebări & Răspunsuri

RĂSPUNS:

Da. Are garanție. Trebuie trimis la departamentul tehnic pentru constatare. Luați legătura vă rugăm cu reprezentantul regional de vânzări sau sunați la telefonul pacientului 0757202040.

RĂSPUNS:

Da. Bolul umidificator se poate folosi în general la orice aparat – concentrator de oxigen staționar.

Atenție însă că la concentratoarele de oxigen portabile situația este diferită.

RĂSPUNS:

Medicii specialiști în Somnologie sunt cei care pot pune un diagnostic de certitudine pentru Sindromul de Apnee în Somn de tip Obstructiv (SASO) – medici din specialitățile de medicină internă, pneumologie, ORL, cardiologie, medicina muncii, neurologie, neurologie pediatrică, pediatrie.

RĂSPUNS:

Cu cel mult 30 de zile inainte de a expira ultimul talon al deciziei actuale trebuie să vă luați o nouă recomandare medicală de la medic și să începeți formalitățile de redepunere dosar la C.A.S.

Mai precis, după data de 14.08.2021 începeți această procedură de redepunere dosar la C.A.S. pentru a avea continuitate la Decizia actuală de dispozitive medicale.

Vă recomandăm să vă interesați la CAS de care aparține pacientul să verificați dacă regulamentul și documentele au rămas aceleași înainte de momentul depunerii pentru a evita timpul pierdut în zadar.

RĂSPUNS:

Vă trebuie un generator electric – găsiți și pe internet și la orice firma de bricolaje, etc cu putere minimă de 800 W.

Sau puteți achiziționa un concentrator de oxigen portabil care are acumulatori.

RĂSPUNS:

Medici curanţi care fac recomandarea:

– medici de specialitate pneumologie cu atestat în Managementul general, clinic şi terapeutic al tulburărilor respiratorii din timpul somnului – Somnologie, în Managementul general, clinic şi terapeutic al tulburărilor respiratorii din timpul somnului – Somnologie poligrafie, polisomnografie şi titrare CPAP/BiPAP şi în Managementul general, clinic şi terapeutic al tulburărilor respiratorii – Ventilaţie non-invazivă, care sunt în contract cu casele de asigurări de sănătate pentru furnizarea de servicii medicale;

– medici de specialitate anestezie şi terapie intensivă care sunt în contract cu casele de asigurări de sănătate pentru furnizarea de servicii medicale.

RĂSPUNS:

Recomandarea producătorilor este de a înlocui furtunul la 6-12 luni în funcție de gradul de uzură.

RĂSPUNS:

Este recomandat să meargă la un medic specialist cu competență în Somnologie pentru investigații privind sindromul de apnee în somn. Pentru a vă fi mai simplu, luați legătura cu reprezentantul VitalAire din zona Dvs să vă recomande cel mai apropiat Laborator de Somnologie din zona Dvs.

Trimite Întrebarea ta

Calculator IMC

Indicele de masa corporala sau IMC este indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale, pentru o inaltime data. Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.

Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.

Greutatea în kg*
Înălțimea în cm*
Alege-ți genul*
Indicele este: 
Subponderal
Masa corporală este prea mică. Contactează-ți medicul pentru o consultație și pentru recomandări de analize și/sau modificarea dietei.
Masă corporală normală
Masa corporală este normală. Ține o dietă bogată în fructe și legume, alături de un program zilnic mișcare pentru a menține o formă bună.
Supraponderal
Masa corporală este prea mare. Fă-ți o consultație medicală sau revizuiește-ți stilul de viață
Obezitate (gradul I)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 1. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate (gradul II)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 2. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate morbidă
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate morbidă. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Este posibilă introducerea unui tratament farmaceutic. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Valorile IMC se raporteaza astfel:

18,49 sau mai putin – Subponderal

intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala

intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal

intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)

intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)

40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă