Site-ul www.vitalaire.ro este destinat publicului larg.
Site-ul www.vitalaire.ro este destinat publicului larg.
Înlocuiți filtrul în funcție de recomandarea producătorului. Recomandarea este de a inspecta filtrul lunar și de a-l înlocui la 3-6 luni pentru o bună funcționare în parametri a aparatului pentru terapie.
Recomandarea producătorilor este de a înlocui furtunul la 6-12 luni în funcție de gradul de uzură.
Recomandarea producătorilor este de schimba masca CPAP la 6 -12 luni în funcție de gradul de uzură sau deteriorare a componentelor măștii.
Documentele se pot depune fizic la sediul C.A.S. sau se pot transmite Casei de Asigurări de Sănătate și prin poştă sau prin mijloace de comunicare electronică, în funcție de regulamentul Casei de Asigurări de care aparține pacientul.
Pentru detalii suplimentare și actualizări vă recomandăm să sunați direct la C.A.S.-ul de care aparține pacientul.
Cu cel mult 30 de zile inainte de a expira ultimul talon al deciziei actuale trebuie să vă luați o nouă recomandare medicală de la medic și să începeți formalitățile de redepunere dosar la C.A.S.
Mai precis, după data de 14.08.2021 începeți această procedură de redepunere dosar la C.A.S. pentru a avea continuitate la Decizia actuală de dispozitive medicale.
Vă recomandăm să vă interesați la CAS de care aparține pacientul să verificați dacă regulamentul și documentele au rămas aceleași înainte de momentul depunerii pentru a evita timpul pierdut în zadar.
Prescripţiile medicale – Anexa 39D, pentru echipamentele pentru oxigenoterapie şi ventilaţie noninvazivă trebuie să fie însoţite de documente medicale din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor pentru recomandarea acestor dispozitive condiţii prevăzute la punctul 9 din anexa nr. 38 la ordin.
În portofoliul de produse VitalAire România veți găsi concentratoare de oxigen staționare cu un flux de oxigen de la 0,5 pana la 5 litri/min sau de la 2 până la 10 litri/min.
Pentru obţinerea dispozitivului medical, tehnologiei şi dispozitivului asistiv, asiguratul, unul dintre membrii de familie cu grad de rudenie I şi II, soţ/soţie, o persoană împuternicită legal în acest sens de acesta – prin act notarial/act de reprezentare prin avocat sau reprezentantul legal al asiguratului depune o cerere la casa de asigurări de sănătate în evidenţele căreia se află asiguratul beneficiar al dispozitivului medical, tehnologiei şi dispozitivului asistiv, actul de identitate (în copie), prescripţia medicală pentru dispozitivul medical, tehnologia sau dispozitivul asistiv, şi certificatul de încadrare în grad şi tip de handicap pentru echipamentele pentru oxigenoterapie şi ventilaţie noninvazivă, după caz.
Pentru copiii în vârstă de până la 14 ani se ataşează prescripţia medicală pentru dispozitivul medical, tehnologia sau dispozitivul asistiv recomandat, cu specificarea domiciliului copilului, şi certificatul de naştere (în copie).
Documentele se pot transmite casei de asigurări de sănătate și prin poştă sau prin mijloace de comunicare electronică.
Gasiti aici Reprezentantii Air Liquide VitalAire Romania
Pentru clienții VitalAire România există o nouă soluție pentru plata facturilor la terminalele ROBO/MBA prezente în toate sucursale și agențiile BRD din România.
Pentru o mai bună localizare a acestora, se poate accesa linkul https://www.brd.ro/brdepo în funcție de necesitatea fiecăruia.
La terminalele MBA este posibilă plata facturilor ce necesită depunerea unor sume mai mari de numerar și ca toate aceste terminale (ROBO/MBA) NU eliberează rest.
Procesul de plată este identic cu cel de la Un-Doi/PayPoint și se face prin scanarea codului de bare de pe factura VitalAire.
Utilizarea acestei metode de plată nu implică vreun comision suplimentar din partea clientului și nu este condiționată de accesul la ghișeul băncii.
Indicele de masa corporala sau IMC este indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale, pentru o inaltime data. Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.
Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.
18,49 sau mai putin – Subponderal
intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala
intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal
intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)
intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)
40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă