Întrebări & Răspunsuri

RĂSPUNS:

Vă trebuie un generator electric – găsiți și pe internet și la orice firma de bricolaje, etc cu putere minimă de 800 W.

Sau puteți achiziționa un concentrator de oxigen portabil care are acumulatori.

RĂSPUNS:

În portofoliul de produse VitalAire România veți găsi concentratoare de oxigen staționare cu un flux de oxigen de la 0,5 pana la 5 litri/min sau de la 2 până la 10 litri/min.

RĂSPUNS:

Medicii specialiști în Somnologie sunt cei care pot pune un diagnostic de certitudine pentru Sindromul de Apnee în Somn de tip Obstructiv (SASO) – medici din specialitățile de medicină internă, pneumologie, ORL, cardiologie, medicina muncii, neurologie, neurologie pediatrică, pediatrie.

RĂSPUNS:

Este recomandat să meargă la un medic specialist cu competență în Somnologie pentru investigații privind sindromul de apnee în somn. Pentru a vă fi mai simplu, luați legătura cu reprezentantul VitalAire din zona Dvs să vă recomande cel mai apropiat Laborator de Somnologie din zona Dvs.

RĂSPUNS:

Prescripţia medicală Anexa 39D se eliberează în 3 exemplare, dintre care un exemplar rămâne la medic, un exemplar însoţeşte cererea şi se depune la casa de asigurări de sănătate şi un exemplar rămâne la asigurat, pe care îl predă furnizorului de dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive împreună cu decizia de aprobare a dispozitivului medical, tehnologiei sau dispozitivului asistiv eliberată de casa de asigurări de sănătate. Prescripţia medicală Anexa 39D trebuie să conţină denumirea şi tipul dispozitivului medical, tehnologiei sau dispozitivului asistiv din Lista dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive din anexa nr. 38 la ordin. Prescripţia medicală Anexa 39D va conţine în mod obligatoriu numele casei de asigurări de sănătate cu care medicul care eliberează prescripţia medicală se află în relaţie contractuală şi numărul contractului.

Prescripţia medicală Anexa 39D va fi întocmită în limita competenţei medicului prescriptor.

RĂSPUNS:

Recomandarea producătorilor este de a înlocui furtunul la 6-12 luni în funcție de gradul de uzură.

RĂSPUNS:

Documentele se pot depune fizic la sediul C.A.S. sau se pot transmite Casei de Asigurări de Sănătate și prin poştă sau prin mijloace de comunicare electronică, în funcție de regulamentul Casei de Asigurări de care aparține pacientul.

Pentru detalii suplimentare și actualizări vă recomandăm să sunați direct la C.A.S.-ul de care aparține pacientul.

RĂSPUNS:

Cererea este tipizată si o puteti descărca de pe site-ul C.A.S.-ului de care aparține pacientul

Trimite Întrebarea ta

Calculator IMC

Indicele de masa corporala sau IMC este indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale, pentru o inaltime data. Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.

Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.

Greutatea în kg*
Înălțimea în cm*
Alege-ți genul*
Indicele este: 
Subponderal
Masa corporală este prea mică. Contactează-ți medicul pentru o consultație și pentru recomandări de analize și/sau modificarea dietei.
Masă corporală normală
Masa corporală este normală. Ține o dietă bogată în fructe și legume, alături de un program zilnic mișcare pentru a menține o formă bună.
Supraponderal
Masa corporală este prea mare. Fă-ți o consultație medicală sau revizuiește-ți stilul de viață
Obezitate (gradul I)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 1. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate (gradul II)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 2. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate morbidă
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate morbidă. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Este posibilă introducerea unui tratament farmaceutic. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Valorile IMC se raporteaza astfel:

18,49 sau mai putin – Subponderal

intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala

intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal

intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)

intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)

40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă