OXIGENOTERAPIA

OXIGENOTERAPIA

Ce este oxigenoterapia la domiciliu?

Pentru a lucra cum trebuie, corpul nostru are nevoie de o concentratie de oxigen de aproximativ 90 %. Pacientii cu boli cronice au nevoie adesea de un supliment de oxigen zilnic si pe o perioada indelungata. Atunci intervine terapia cu oxigen la domiciliu. Sau oxigenoterapia.

Oxigenoterapia la domiciliu este un tratament care vizeaza menținerea nivelului de oxigen in organism la aproximativ 90%. Aceasta fiind o concentratie optima pentru ca organismul nostru sa functioneze normal.
In unele cazuri, pacientii cu boli cronice au nevoie de suplimentare zilnica cu oxigen – si aici intervin medicii care sunt singurii care pot face recomandarea pentru oxigenoterapie la domiciliu. Chiar dacă tratamentul este efectuat acasa, medicul ar trebui să reglementeze cantitatea si concentratia de oxigen administrata, deoarece calculul se face individual, in funcție de conditiile fiecarui pacient.

Oxigenoterapia prelungește durata de viață a celor care suferă afectiuni cronice, le amelioreaza simptomele si le usureaza viata de zi cu zi.
Intotdeauna merită să ne amintim ca, daca exista terapii care ne pot imbunatati viata este bine sa profitam de ele.

Oxigenoterapia reprezintă de fapt administrarea oxigenului la concentraţii mai mari decât cele din aerul ambiant (20,9%), având drept scop corectarea unor cercuri vicioase induse de prezenţa hipoxemiei. Este indicată când hipoxemia este dovedită prin paO2<60 mm Hg sau SaO2<90% AA.

 Tipuri de oxigenoterapie:
  • Oxigenoterapia de lungă durată
  • Oxigenoterapia de scurtă durată
  • Oxigenoterapia în sistem ambulator
  • Oxigenoterapia din timpul exacerbărilor BPOC
  • Oxigenoterapia în situaţii speciale: călătorii, reabilitare pulmonară, ingrijiri paliative.
 Exista două variante principale de echipamente de oxigen:

Concentratoarele de oxigen sunt dispozitive care filtrează aerul pentru a lăsa doar oxigenul. Indiferent de sistemul pe care îl utilizați, oxigenul este livrat în mod obișnuit la nas, prin tuburi moi din plastic (canule).

Concentratoarele de oxigen staționare

Pot fi echipate cu un tub extensibil (furtun de perimetru), ceea ce vă permite să vă deplasați în timp ce rămâneți conectat la sursa de oxigen. Acestea oferă beneficiile necesare siguranței și confortului zilnic, acasă, pentru această terapie:

  • Design compact care ocupa spațiu mic în locuință
  • Se transportă ușor
  • Consum redus de energie
  • Recipient de umidificare pentru o protejare suplimentară a căilor respiratorii
Concentratoare de oxigen portabile

Concentratoarele de oxigen portabile sunt mult mai ușoare și discrete – ideale atunci când aveți un stil de viață activ și când doriți să vă bucurați de mișcare în deplasări, călătorii.

Accesorii oxigenoterapie

Oferim toate accesoriile de care aveți nevoie, de la canule la maști și tuburi de schimb, plus o gamă largă de produse de specialitate.

Beneficiile oxigenoterapiei

Incepeti terapia cu oxigen la domiciliu

Serviciile terapiei cu oxigen la domiciliu

Produse – concentratoare de oxigen

Calatoriti cu oxigen

Oxigenoterapie în siguranță

Play Video