Tratamentul cu succes al Apneei in Somn vă poate face să vă simțiți mai atent și să vă îmbunătățiți relația de cuplu, performanța și calitatea vieții.
Cu terapia CPAP ați putea simți rezultatele din primele câteva nopți de utilizare.

Opțiunile de tratament pentru Apneea în Somn:

Terapia CPAP este “standardul de aur” și cel mai frecvent tratament pentru Apneea Obstructivă in Somn (SASO), cea mai comună formă de Apnee în Somn.

Terapia cu CPAP tratează Apneea in Somn Obstructiva (SASO) de la cazuri ușoare până la severe. În cazul în care Apneea in Somn este cauzată de forma gurii sau căilor respiratorii, aceasta poate fi tratată chirurgical prin îndepărtarea țesuturilor din interiorul gurii și gâtului, dar riscurile o claseaza ca o ultimă soluție pentru cei pentru care CPAP-ul nu este dorit.

Terapia CPAP – tratamentul Apneei in Somn

CPAP-ul (Continuous Positive Airway Pressure) este un dispozitiv medical care pompează cantitatea de aer de care aveti nevoie într-o mască, pe care o purtați în timpul somnului. Presiunea aerului din gât va susține căile respiratorii și va menține calea către plămâni deschisa.
Pacientii raporteaza de obicei ca terapia CPAP imbunatateste foarte mult stilul lor de viata, imbunatatind somnul, iar dimineata, tonusul acestora este extraordinar.

De multe ori îmbunătățește somnul partenerului dvs. intrucat acesta nu mai aude sforaitul dvs.

Terapia CPAP este un tratament, nu o vindecare, pentru Sindromul de Apnee in Somn. Pentru a fi benefică, terapia CPAP trebuie utilizata de fiecare dată când dormiți.

Programele de terapie Air Liquide VitalAire Romania sunt concepute pentru a vă oferi suportul suplimentar de care aveți nevoie la începutul terapiei.
Mai multe informații despre produsele CPAP gasiti in sectiunea dispozitive tratament.

Urmarirea Terapiei

Monitorizarea pacientului este o parte vitala pentru terapia CPAP.
Dispozitivele de tratament CPAP inregistreaza pe parcursul intregii nopti evolutia somnului pacientului si periodic aceste date vor trebui scoase din dispozitiv pentru a observa complianta pacientului cu dispozitivul si cu presiunea prescrisa de Medicul Somnolog.
Datele sunt scoase din dispozitiv si interpretate de medic in zilele : 1,7,30,90, apoi la cicluri de 90 de zile.

Exemplu de raport:

Datele descarcate sunt pentru perioada : 30.06.2013 – 06.07.2013
Zile in care a folosit dispozitivul peste 4 ore : 5
Zile in care a folosit dispozitivul sub 4 ore : 1
Zile in care nu a folosit dispozitivul : 1
Indicele AHI (apnee/hiponee) este de 0.5 (comparati cu cel de 81 la pacientul exemplu)
95% din timp pacientul a avut o presiune de 7.7
Concluzie: pentru acest pacient nu trebuie facuta nici o modificare, tratamentul este corespunzator.