Happy and healthy woman,sleep apnea,wearing CPAP mask

Sforaitul este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale aparatului respirator.
Multi dintre noi nu ne gandim ca sforaitul este insotit de anumit grad de apnee de-a lungul noptii. Apneea reprezinta oprirea fluxului aerian, la nivelul nasului si a gurii, in timpul somnului, pentru cel putin 10 secunde.

Sforaitul poate fi legat de alte probleme de sanatate cum ar fi insuficienta cardiaca si hipertensiunea, obezitatea sau diabetul zaharat de tip 2.
Aceasta problema a sforaitului este intalnita la 44% dintre barbati si 28% dintre femei cu varste cuprinse intre 30 si 60 de ani.(1)

Sindromul de Apnee in Somn (SAS) este o tulburare a somnului cu repercursiuni destul de grave asupra sanatatii noastre, in care respiratia se opreste mai mult de 10 secunde / episod, in mod repetat.
APNEEA OBSTRUCTIVA, cea mai obisnuita forma, apare atunci cand muschii gatului se relaxeaza si blocheaza trecerea fluxului de aer catre plamani.
APNEEA CENTRALA, care apare atunci cand creierul dvs nu transmite semnale adecvate muschilor care controleaza respiratia.
APNEEA MIXTA, apare atunci cand cineva are atat apnee obstructiva, cat si centrala.

Simptome SAS pe timpul noptii

Sforait puternic, zgomotos
 Apnee (intreruperea respiratiei) constatata de partener sau alte persoane,
Somn agitat, neodihnitor
Mictiuni frecvente in cursul noptii
► Transpiratii nocturne

Simptomele SAS pe timpul zilei:

Cefalee matinala
Somnolenta in timpul zilei
Tulburari de memorie, atentie si concentrare
Senzatia de somn la volan in timpul condusului
Oboseala mai tot timpul zilei, anxietate sau depresie, tulburari sexuale.

Indiferent de motivul pentru care sforaim, cel mai bine este sa ne punem semne de intrebare si sa realizam ca ceva este in neregula cu sanatatea noastra. O vizita la un doctor de specialitate poate clarifica situatia.

Cum puteti sti daca trebuie sa fiti diagnosticat cu apnee in somn?

Daca sforaiti si sunteti mereu obosit, sau daca va incadrati la una din patologiile: insuficienta cardiaca si hipertensiunea, obezitatea sau diabetul zaharat de tip 2, evaluati-va nivelul de risc si testati-va!
Raspundeti la test de risc de apnee in somn pentru a determina daca aveti simptomele apneei in somn.
Apoi, sunati la 0757.20.20.40 si intrebati specialistii Air Liquide VitalAire despre pericolul sindromul de apnee in somn.
Noi va putem indrepta catre un medic specializat in tulburari de somn din regiunea dvs, care sa va puna un diagnostic in acest sens.
Veti discuta cu medicul despre rezultatele dvs. la testul de risc de apnee in somn. Medicul va fi cel care va pune un diagnostic de certitudine si elabora un plan de tratament, daca acesta va considera ca este necesar.

Retineti ca primul pas este sa faceti acest test de risc de apnee in somn.
Tratarea la timp a sindromului de apnee in somn va reda o capacitate de concentrare sporita si un nivel de energie ridicat, iar starea generala a organismului se va reface.

Aflati mai multe despre Sleep Apnea