Ventilatia noninvaziva este o metoda de tratament cu eficienta clar dovedita in terapia insuficientei respiratorii acute hipercapnice, a edemului pulmonar acut cardiogenic si a insuficientei respiratorii acute hipoxemice la pacientii imunodeprimati.
Ventilatia noninvaziva se refera la asigurarea suportului ventilator fara ajutorul unei cai artificiale invazive (sonda de intubatie sau de traheostomie).
► Poate fi realizata si in afara sectiilor de terapie intensiva
► Corecteaza hipoventilatia nocturna (hipoxia, hipercapnia) cu ameliorarea simptomatologiei
► Imbunatateste calitatea vietii
► Dispozitivul medical folosit pentru ventilatia noninvaziva este usor si simplu de utilizat: CPAP / BiPAP
► Dimensiuni reduse – dispozitivul ocupa spatiu mic, redus pe noptiera dvs
► Dispozitivele medicale utilizate sunt silentioase
► Dispozitivul este unul portabil, permite efectuarea deplasarilor si a calatoriilor
► Amelioreaza confortul pacientului, care poate manca, bea, vorbi, permitand ventilatia intermitenta – nu interfera cu deglutitia si vorbirea
► Pauzele de ventilatie pot fi folosite pentru administrarea medicatiei per os, pentru nebulizare sau fizioterapie respiratorie
► Mentine mecanismele de protectie ale cailor respiratorii
► Reduce oboseala muschilor respiratori
► Corecteaza hipoxia si hipercapnia
Ventilatia noninvaziva poate fi realizata la domiciliu cu dispozitive medicale portabile CPAP sau BiPAP
Doar medicul specialist va recomanda tipul adecvat de aparat de ventilatie mecanica non invaziva in functie de afectiunea pe care o aveti.
Tot el este singurul care recomanda setarile necesare de presiune care sunt personalizate in functie de nevoile pacientului.
Prescriptiile medicale pentru dispozitivele medicale pentru ventilatie noninvaziva trebuie sa fie insotite de documente medicale din care sa rezulte indeplinirea conditiilor pentru recomandarea acestora – ANEXA_3_- aparat_ventilatie_01.04.2018
Air Liquide VitalAire poate oferi o terapie personalizata pentru fiecare pacient cu dispozitive medicale de la parteneri de renume mondial: Philips, ResMed, Drive DeVilbiss, Löwenstein Medical Diagnostics.
Exista mai multe tipuri de masti recomandate pentru terapia de Ventilatie NonInvaziva : masca faciala sau masca nazala
Este recomandat intotdeauna sa va consultati cu un medic sau cu un reprezentant Air Liquide VitalAire pentru a gasi o masca potrivita pentru dvs.
Alegeti in cunostinta de cauza cea mai potrivita varianta pentru dvs pentru echipamentele pentru ventilatie noninvaziva:
1. Inchiriati GRATUIT prin decontare de la C.A.S. – Va consiliem cum sa obtineti Decizia de decontare pentru “APARAT DE VENTILATIE NONINVAZIVA” de la Casa de Asigurari de Sanatate de care apartineti
2. Inchiriati in regim privat – cu plata lunara la PayPoint / PayZone – cu codul de bare de pe factura sau plata prin transfer bancar in contul: RO06 BRDE 445S V029 2943 4450 – BRD AVIATIEI
Decontare pentru inchirierea dispozitivelor medicale pentru terapia de Ventilatie NonInvaziva – valabil pentru pacientii care indeplinesc conditiile Normelor C.N.A.S.
Consiliem pacientii pentru ca sa inteleaga in mod corect procedurile necesare obtinerii Deciziilor de la CAS.
Gasim intotdeauna o solutie personalizata pentru fiecare pacient care are nevoie de dispozitive medicale destinate ventilatiei noninvazive – Air Liquide VitalAire România ofera o gama completa de dispozitive medicale de la branduri de top: Philips, ResMed, Drive DeVilbiss, Löwenstein Medical Diagnostics.
CONDIŢIILE ACORDĂRII PACHETULUI DE BAZĂ PENTRU DISPOZITIVE MEDICALE DESTINATE RECUPERĂRII UNOR DEFICIENŢE ORGANICE SAU FUNCŢIONALE ÎN AMBULATORIU – pentru echipamentele pentru ventilatie noninvaziva
Prin Casa de Asigurari de Sanatate, aparatele de ventilatie noninvaziva se acorda numai prin inchiriere pentru urmatoarele afectiuni:
Pentru boala toracică restrictivă şi boala neuromusculară, alături de simptomele de insuficienţă respiratorie şi alterarea calităţii vieţii, trebuie îndeplinit cel puţin unul dintre criteriile de mai jos:
Pentru fibroza chistică, alături de simptomele de insuficienţă respiratorie şi alterarea calităţii vieţii, la pacient trebuie îndeplinit cel puţin unul dintre criteriile de mai jos:
Durata prescripţiei este de maximum 90/91/92 de zile în funcţie de starea clinică şi evoluţia afecţiunii.
Hypoxia = scadere a cantitatii de oxigen in tesuturi, medii de cultura sau aer.
Hipercapnia = exces de bioxid de carbon in sange.
Edem pulmonar = afectiune cauzata de trecerea plasmei sangvine in alveolele pulmonare.
Insuficienta = Incapacitate functionala a unui organ sau scadere, stare deficitara a unei functiuni complexe a organismului.
Sursa: Ghid de utilizare a ventilatiei non-invazive in Unitatile de Primiri Urgente, Teodora Sorana Truta , Cristian Boeriu**, Simona Bratu* , Emilia Turucz