Site-ul www.vitalaire.ro este destinat publicului larg.
Site-ul www.vitalaire.ro este destinat publicului larg.
Ventilatia non invaziva este o metoda de tratament cu eficienta clar dovedita in terapia insuficientei respiratorii acute hipercapnice, a edemului pulmonar acut cardiogenic si a insuficientei respiratorii acute hipoxemice la pacientii imunodeprimati.
Ventilatia non invaziva se refera la asigurarea suportului ventilator fara ajutorul unei cai artificiale invazive (sonda de intubatie sau de traheostomie).
Ventilatia noninvaziva poate fi realizata la domiciliu cu dispozitive medicale portabile CPAP sau BiPAP sau ventilatoare mecanice.
Doar medicul specialist va recomanda tipul adecvat de aparat de ventilatie mecanica non invaziva in functie de afectiunea pe care o aveti.
Tot el este singurul care recomanda setarile necesare de presiune care sunt personalizate in functie de nevoile pacientului.
Prescriptiile medicale pentru dispozitivele medicale pentru ventilatie noninvaziva trebuie sa fie insotite de documente medicale din care sa rezulte indeplinirea conditiilor pentru recomandarea acestora – ANEXA_3_- aparat_ventilatie_01.04.2018
Air Liquide VitalAire poate oferi o terapie personalizata pentru fiecare pacient cu dispozitive medicale de la parteneri de renume mondial: Philips, ResMed, Drive DeVilbiss, Löwenstein Medical Diagnostics.
Exista mai multe tipuri de masti CPAP recomandate pentru terapia de Ventilatie NonInvaziva : masca faciala sau masca nazala
Este recomandat intotdeauna sa va consultati initial cu un medic si ulterior cu un reprezentant Air Liquide VitalAire pentru a gasi o masca CPAP potrivita pentru dvs.
Alegeti in cunostinta de cauza cea mai potrivita varianta pentru dvs pentru echipamentele pentru ventilatie noninvaziva:
1. Inchiriati GRATUIT prin decontare de la C.A.S. – Va consiliem cum sa obtineti Decizia de decontare pentru “APARAT DE VENTILATIE NONINVAZIVA” de la Casa de Asigurari de Sanatate de care apartineti.
2. Inchiriati in regim privat – cu plata lunara la PayPoint / PayZone – cu codul de bare de pe factura sau plata prin transfer bancar in contul: RO06 BRDE 445S V029 2943 4450 – BRD AVIATIEI
Decontare pentru inchirierea dispozitivelor medicale pentru terapia de Ventilatie NonInvaziva. Valabil pentru pacientii care indeplinesc conditiile Normelor C.N.A.S.
Consiliem pacientii pentru ca sa inteleaga in mod corect procedurile necesare obtinerii Deciziilor de la CAS.
Gasim intotdeauna o solutie personalizata pentru fiecare pacient care are nevoie de dispozitive medicale destinate ventilatiei noninvazive. Air Liquide VitalAire România ofera o gama completa de dispozitive medicale de la branduri de top: Philips, ResMed, Drive DeVilbiss, Löwenstein Medical Diagnostics.
Prin Casa de Asigurari de Sanatate, aparatele de ventilatie noninvaziva se acorda numai prin inchiriere pentru urmatoarele afectiuni:
Aparatele de ventilaţie noninvazivă se acordă pentru următoarele afecţiuni:
– boală toracică restrictivă (scolioza gravă, pectus excavatum – stern înfundat, pectus carinatum -torace în carenă, boala Bechterew, deformarea postoperatorie sau posttraumatică, boala pleurală restrictivă)
– boală neuromusculară
– fibroza chistică
Pentru boala toracică restrictivă şi boala neuromusculară, alături de simptomele de insuficienţă respiratorie şi alterarea calităţii vieţii, trebuie îndeplinit cel puţin unul dintre criteriile de mai jos:
Pentru fibroza chistică, alături de simptomele de insuficienţă respiratorie şi alterarea calităţii vieţii, la pacient trebuie îndeplinit cel puţin unul dintre criteriile de mai jos:
– hipercapnie cronică diurnă cu PaCO2 >/= 60 mm Hg
– hipercapnie nocturnă cu PaCO2 >/= 65 mm Hg demonstrată prin analiza gazelor sanguine imediat după momentul trezirii.
– hipercapnie cronică diurnă cu PaCO2 >/= 60 mm Hg şi creşterea nocturnă a nivelului PTCO2 cu >/= 10 mm Hg pe timp de noapte, comparativ cu valoarea de la culcare, demonstrată prin capnometrie transcutanată sau respiratorie.
– hipercapnie cronică diurnă cu PaCO2 >/= 55 – 60 mm Hg şi cel puţin 2 exacerbări acute cu acidoză respiratorie care au necesitat spitalizare în ultimele 12 luni.
– ca urmare directă a unei exacerbări acute care necesită ventilaţie invazivă sau neinvazivă, dacă valoarea PaCO2 > 55 mm Hg persistă chiar şi după stabilizarea stării.
Durata prescripţiei este de maximum 90/91/92 de zile în funcţie de starea clinică şi evoluţia afecţiunii pentru persoanele care nu sunt încadrate în grad de handicap şi de maximum 12 luni pentru persoanele care sunt încadrate în grad de handicap accentuat sau grav.
Hypoxia = scadere a cantitatii de oxigen in tesuturi, medii de cultura sau aer.
Hipercapnia = exces de bioxid de carbon in sange.
Edem pulmonar = afectiune cauzata de trecerea plasmei sangvine in alveolele pulmonare.
Insuficienta = Incapacitate functionala a unui organ sau scadere, stare deficitara a unei functiuni complexe a organismului.
Sursa (1) : Ghid de utilizare a ventilatiei non-invazive in Unitatile de Primiri Urgente, Teodora Sorana Truta , Cristian Boeriu**, Simona Bratu* , Emilia Turucz
Informațiile din prezentul articol sunt cu caracter pur informativ. Nu se dorește a fi exhaustiv și nu înlocuiește o consultație sau un diagnostic medical. Dacă aveți semne sau simptome care necesită o opinie medicală, vă recomandăm să mergeți la medic.
Gasiti aici Reprezentantii Air Liquide VitalAire Romania
Pentru clienții VitalAire România există o nouă soluție pentru plata facturilor la terminalele ROBO/MBA prezente în toate sucursale și agențiile BRD din România.
Pentru o mai bună localizare a acestora, se poate accesa linkul https://www.brd.ro/brdepo în funcție de necesitatea fiecăruia.
La terminalele MBA este posibilă plata facturilor ce necesită depunerea unor sume mai mari de numerar și ca toate aceste terminale (ROBO/MBA) NU eliberează rest.
Procesul de plată este identic cu cel de la Un-Doi/PayPoint și se face prin scanarea codului de bare de pe factura VitalAire.
Utilizarea acestei metode de plată nu implică vreun comision suplimentar din partea clientului și nu este condiționată de accesul la ghișeul băncii.
Indicele de masa corporala sau IMC este indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale, pentru o inaltime data. Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.
Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.
18,49 sau mai putin – Subponderal
intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala
intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal
intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)
intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)
40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă