Sunt expus riscului de apnee în somn?

Sunt expus riscului de apnee în somn?

Dacă aveți semne sau simptome care vă duc cu gândul la apneea în somn, vă recomandăm mai multe variante:

1 Puteți participa online la TESTUL DE RISC Stop Bang pentru apneea în somn. În funcție de rezultate, puteți solicita pe cineva din echipa noastră VitalAire să vă contacteze pentru a discuta pașii următori pentru a vă recomanda un medic specialist cu Competență în Somnologie din zona Dvs.

2 În funcție de rezultatul Dvs. la TESTUL DE RISC Stop Bang, puteți face o programare pentru a vă consulta medicul de familie la care sunteți în evidență, care vă poate evalua simptomele și vă poate trimite către un medic specialist cu competență în somnologie.

3 Ne puteți suna la 0757202040 sau puteți completa formularul de contact pentru ca să vă putem ghida prin pașii necesari să vă programați la un medic specialist pentru o consultație pentru sindromul de apnee în somn.

Chestionar

STOP BANG

Evaluare pentru riscul de Sindrom de Apnee Obstructivă în Somn (SASO) – modificat după Chung F et al Anesthesiology 2008 and BJA 2012

Sforăiți tare?*
Destul de zgomotos încat să se audă cu ușile închise sau partenerul Dvs să vă împingă cu cotul din acest motiv.
Vă simțiți adesea obosit(ă), extenuat(ă) sau somnoros(oasă) în timpul zilei?*
A observat cineva din jurul dvs că vi se întrerupe respirația în timpul somnului?*
Aveți sau sunteți în tratament pentru hipertensiune arterială?*
Aveti un indice de masă corporală BMI de peste 35 kg/m2?*
Nu ai idee ce indice BMI ai?  CALCULEAZĂ ACUM.
Aveți peste 50 de ani?*
Aveți o circumferință a gâtului mai mare de: 43 cm (bărbați)? / 41 cm (femei)?*
Măsurarea se face în dreptul mărului lui Adam
Sunteți de sex masculin?*
Scorul Dvs este: 
0-2 Risc SCĂZUT
3-4 Risc INTERMEDIAR
5-8 Risc MARE

0-2

Risc SCĂZUT

3-4

Risc INTERMEDIAR

5-8

Risc MARE

Este important să vă diagnosticați din timp de apnee în somn pentru a preveni complicațiile.

În funcție de rezultatul dvs la Testul de RISC DE APNEE IN SOMN pentru apneea în somn, vă recomandăm să mergeți la un medic specialist cu competență în Somnologie.

Dacă aveți tulburări ale somnului, medicul specialist este singurul care vă poate pune un diagnostic de certitudine pentru sindromul de apnee în somn.

Medicul va fi cel care vă va recomanda ce teste sau analize să faceți și tot medicul este cel care vă va pune un diagnostic de certitudine și va elabora un plan de tratament, dacă acesta va considera că este necesar.

Risc de apnee in somn – VitalAire

Calculator IMC

Indicele de masa corporala sau IMC este indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale, pentru o inaltime data. Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.

Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.

Greutatea în kg*
Înălțimea în cm*
Alege-ți genul*
Indicele este: 
Subponderal
Masa corporală este prea mică. Contactează-ți medicul pentru o consultație și pentru recomandări de analize și/sau modificarea dietei.
Masă corporală normală
Masa corporală este normală. Ține o dietă bogată în fructe și legume, alături de un program zilnic mișcare pentru a menține o formă bună.
Supraponderal
Masa corporală este prea mare. Fă-ți o consultație medicală sau revizuiește-ți stilul de viață
Obezitate (gradul I)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 1. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate (gradul II)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 2. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate morbidă
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate morbidă. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Este posibilă introducerea unui tratament farmaceutic. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Valorile IMC se raporteaza astfel:

18,49 sau mai putin – Subponderal

intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala

intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal

intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)

intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)

40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă