Termeni si conditii

Termeni si conditii

1. Termeni şi condiţii de utilizare pentru site-ul vitalaire.ro

Site-ul vitalaire.ro este proprietatea companiei SC AIR LIQUIDE VITALAIRE ROMANIA SRL, societate de drept privat, de naționalitate română, cu sediul în Bucuresti, str. Fecioarei nr. 7, sector 2, telefon: 0374690000, fax: 0374690030, înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. J40/2244/2018, având codul fiscal nr. RO 18179732, ce poate fi contactată pe adresa de e-mail: info@vitalaire.ro

Administrarea operationala a site-ului https://vitalaire.ro este asigurata de catre SC Play Solutions SRL, societate de drept privat de naționalitate română, cu sediul in Bucuresti, Sector 5, Calea Rahovei , Nr. 297, Bl.72 A, Sc.A, Ap.21, telefon: 0784218754, înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. J40/9194/2012, având codul fiscal nr. RO30536370, ce poate fi contactată pe adresa de e-mail: pm@play-solutions.ro.

Prin utilizarea site-ului https://vitalaire.ro sau al oricărui alt serviciu oferit pe site, se consideră că aţi citit, înţeles şi acceptat integral termenii şi condiţiile de utilizare ale site-ului. Administratorul site-ului va depune toate diligentele in vederea mentinerii corectitudinii informatiilor expuse pe site. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, societatea precizeaza ca imaginea produselor are caracter informativ; unele caracteristici sau pretul produselor prezentate pe site, pot fi modificate fara preaviz sau pot contine erori de operare. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, insa societatea face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante.

In cuprinsul acestui SITE urmatorii termeni vor insemna:

CUMPARATOR – persoana fizică sau juridică ce emite o Comanda.

VANZATOR – SC AIR LIQUIDE VITALAIRE ROMANIA SRL, societate cu sediul în Bucuresti, str. Fecioarei nr. 7, sector 2, telefon: 0374690000, fax: 0374690030, înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. J40/2244/2018, având codul fiscal nr. RO 18179732, ce poate fi contactată pe adresa de e-mail: info@vitalaire.ro.

BUNURI SI SERVICII – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate respectiv prestate de catre VANZATOR, CUMPARATORULUI.

COMANDA – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
CONTRACT – o comanda valida, confirmata de catre Vanzator.

SPECIFICATII – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

2. Procesul de vanzare pentru site-ul https://vitalaire.ro

Prin lansarea unei comenzi pe site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, SMS, telefon) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile pe site.

Vanzatorul va informa Cumparatorul, prin mesaje distincte, inregistrarea (preluarea) comenzii, respectiv confirmarea comenzii. Inregistrarea unei comenzi online de catre Vanzator, discutiile telefonice sau prin alte mijloace de comunicare, NU constituie o validare si confirmare ferme ale comenzii si, in consecinta, NU semnifica incheierea contractului la distanta.

Daca Vanzatorul confirma explicit o comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare scrisa (e-mail, SMS) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma.

Comanda se considera valida numai dupa confirmarea de catre Vanzator a disponibilitatii stocului, a pretului precum si a caracteristicilor produselor respectiv a serviciilor solicitate de Cumparator.

In lipsa unei confirmari exprese din partea Vanzatorului, prezentele termene si conditii generale de vanzare vor sta la baza Contractului incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator, precum si documentele fiscale si de insotire ale marfii (Factura si Avizul de insotire al marfii).

Obiectul Contractului – il constituie vanzarea BUNURILOR, respectiv prestarea SERVICIILOR, in conformitate cu disponibilitatea stocului, pretul si caracteristicile mentionate in confirmarea transmisa de Vanzator pentru validarea comenzii prin care Cumparatorul si-a exprimat intentia de achizitie.

Pretul Contractului – il constituie pretul vanzarii Produselor respectiv prestarii Serviciilor, cuprins in comanda validata prin confirmarea de catre Vanzator. Cu toate acestea, SOCIETATEA atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri in care, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, Vanzatorul va informa Cumparatorul asupra pretului corect, mentionandu-l in cuprinsul confirmarii comenzii. Pretul include TVA.

Modalitati de plata – plata pretului Contractului poate fi efectuata printr-una dintre urmatoarele modalitati, in functie de optiunea clientului: plata online cu card de credit/debit (card personal sau al societatii cumparatoare, in conditii de deplina securitate, fara a fi perceput un comision suplimentar pentru tranzactii); ordin de plata (in baza facturii proforme emise de catre Vanzator in contul RO 02 BRDE 445 SV 0292 9514 450; numerar la livrare (plata va fi facuta in lei conform pretului Contractului si se va face la comisionarul care efectueza livrarea).
Din motive de disciplină financiară privind plățile și încasările în numerar, modalitatea de plata cu numerar la livrare pentru persoane juridice nu este disponibila pentru comenzi online a caror valoare cu TVA este mai mare de 5.000 Lei.
Cardurile acceptate la plată pentru plățile făcute online sunt cele emise sub siglele VISA, VISA Electron, MASTERCARD, Maestro. Pentru asigurarea securității tranzacțiilor, AIR LIQUIDE VITALAIRE ROMANIA SRL folosește platforma Mobilpay. Pentru finalizarea corectă a tranzacției, Cumpărătorul trebuie să furnizeze codul cardului format din 16 cifre, data de expirare și ultimele 3 cifre de pe verso. Indiferent de valuta existentă în cont, tranzacțiile se fac în LEI, la cursul de schimb al băncii Cumpărătorului. Pentru detalii poate fi acccesată platforma wwww.mobilpay.ro. Procesarea datelor de pe card se face exclusiv de platforma Mobilpay. AIR LIQUIDE VITALAIRE ROMANIA SRL nu solicită și nu stochează detalii privind cardul Cumpărătorului.

Plata prin ordin de plată se face doar în baza facturii proforme emise de Vânzător, în urma confirmării comenzii, în contul: RO 02 BRDE 445 SV 0292 9514 450, deschis la BRD Aviatiei.

Livrarea Produselor – livrarea se realizeaza la adresa de livrare definita de catre Cumpărător in formularul de comanda, utilizand modalitatea de livrare aleasa in momentul inregistrarii comenzii. Produsele se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului si sunt asigurate pe tot parcursul transportului, pana la livrare. Vanzatorul, în cazul în care nu poate executa Contractul motivat de faptul ca produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa Cumparatorul despre aceasta indisponibilitate, urmand ca sumele de bani achitate de catre Cumparator pentru produsul sau serviciul indisponibil sa fie rambursate in termen de maximum 15 de zile calendaristice. In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare, Vanzatorul va anunta Cumparatorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrarii. In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, a respingerii de catre banca emitenta a cardului sau a tranzactiei, a invalidarii tranzactiei de catre procesatorul de carduri, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a denunta unilateral contractul, fara ca acest lucru sa se considere o incalcare a Contractului.

Livrarea produselor se va face conform politicii de transport si retur, afisata pe https://vitalaire.ro.

Vanzatorul va depune eforturi rezonabile in vederea mentinerii corectitudinii informatiilor expuse pe site cu privire la disponibilitatea, pretul si caracteristicile produselor comercializate.

3. Politica de returnare

Cumparatorul are dreptul sa notifice în scris Vanzatorului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului, cu suportarea cheltuielilor de returnare. Cumpărătorul este informat asupra faptului ca, în cazul în care produsele a caror returnare prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgârieturi, lovituri, socuri mecanice sau, dupa caz, electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. În cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face in cel mult 30 de zile de la retur. EXCEPTII:

  • contractele de prestari servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat la cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul de retragere in acest caz ;
  • furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile cerute de Cumpărător ;
  • furnizarea de produse susceptibile a se deteriora sau a expira rapid ;
  • furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumpărător ;
4. Politici de publicitate Google cookie

Site-ul https://vitalaire.ro/ foloseşte Google Analytics, un serviciu de analiză web furnizat de Google. Google Analytics foloseşte “cookies”, care sunt fişiere text plasate în computer, pentru a ajuta site-ul să analizeze modul în care utilizatorii îl folosesc. Informaţiile generate de cookie-ul cu privire la utilizarea de către dvs. a site-ului (inclusiv adresa dvs. IP), vor fi transmise şi stocate de Google pe serverele din Statele Unite. Google va folosi aceste informaţii în scopul de a evalua utilizarea de către dvs. a site-ului https://vitalaire.ro, întocmirea rapoartelor de cercetare ale site-ului pentru operatorii de site şi furnizarea de alte servicii legate activitate şi de utilizarea internetului pe https://vitalaire.ro. Google poate transfera aceste informaţii unor terţe părţi, în cazul în care acest lucru este solicitat prin lege, sau în cazul în care terţe părţi afectează procesul de informaţii cu privire la numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. de IP cu orice alte date deţinute de către Google. Aveţi dreptul să refuzaţi utilizarea de cookie-uri prin selectarea setărilor corespunzătoare în browser-ul dvs., cu toate acestea, vă rugăm să reţineţi că, dacă realizaţi aceste setări este posibil să nu puteţi avea acces la funcţionalitatea deplină a site-ului https://vitalaire.ro. Prin utilizarea acestui site web, sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale de către Google în modul şi în scopurile menţionate mai sus.

5. Drepturi de autor

Conţinutul site-ului este proprietatea https://vitalaire.ro şi a companiilor partenere care vor fi citate ca sursă de conţinut şi nu poate fi preluat, difuzat, vândut sau revândut decât cu acordul scris al SC Air Liquide Vitalaire Romania SRL. În cazul în care doriţi să preluaţi orice tip de conţinut de pe https://vitalaire.ro, ne puteţi contacta pe adresa de email info@vitalaire.ro. Utilizatorii nu vor modifica nicio parte din acest site în afară de ceea ce este necesar pentru utilizarea corespunzătoare a site-ului cu scopul în care a fost creat. Astfel, în zonele din site care permit adăugarea conţinutului de către utilizatori, respectiv zona de comentarii, aceştia vor introduce pe site doar conţinut legal şi moral.

6. Garantii

Vanzatorul acorda garanţie care începe de la data receptionarii produselor de catre Client, astfel:

– dispozitive medicale – 24 luni (pentru deficienţe calitative);
– accesorii aferente dispozitivelor medicale – 3 luni.

Pe această perioadă, dacă deficienţele nu sunt imputabile Cumpărătorului, Vanzatorul îşi asumă responsabilitatea reparării sau înlocuirii produsului pe cheltuiala sa.

Orice reclamaţie va fi însoţită de factura fiscală de marfă şi certificatul de garanţie. În termenul de garanţie Cumpărătorul are dreptul de a cere repararea gratuită, într-o perioadă rezonabilă sau înlocuirea produsului cu deficienţe calitative, dacă aceste deficienţe nu sunt cauzate de nerespectarea de către Cumpărător a instrucţiunilor de utilizare şi întreţinere. În funcţie de disponibilitatea producătorului şi de locul unde a fost fabricat produsul, Vânzătorul îşi va impune să repare sau să înlocuiască produsul, pe durata garanţiei într-un termen maxim de 30 zile. Produsul înlocuit beneficiază de aceeaşi garanţie ca şi un produs nou. Defectele apărute în termenul de garanţie ca urmare a unor vicii ascunse, confirmate prin expertize tehnice de către un serviciu specializat se repară gratuit.
Durata medie de utilizare a dispozitivelor este de 5 (cinci) ani, iar la accesorii de 12 luni.

7. Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

8. Legea aplicabila – jurisdictia

CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din București.

Calculator IMC

Indicele de masa corporala sau IMC este indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale, pentru o inaltime data. Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.

Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.

Greutatea în kg*
Înălțimea în cm*
Alege-ți genul*
Indicele este: 
Subponderal
Masa corporală este prea mică. Contactează-ți medicul pentru o consultație și pentru recomandări de analize și/sau modificarea dietei.
Masă corporală normală
Masa corporală este normală. Ține o dietă bogată în fructe și legume, alături de un program zilnic mișcare pentru a menține o formă bună.
Supraponderal
Masa corporală este prea mare. Fă-ți o consultație medicală sau revizuiește-ți stilul de viață
Obezitate (gradul I)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 1. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate (gradul II)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 2. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate morbidă
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate morbidă. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Este posibilă introducerea unui tratament farmaceutic. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Valorile IMC se raporteaza astfel:

18,49 sau mai putin – Subponderal

intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala

intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal

intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)

intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)

40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă