Cum să lucrezi de acasă cu copiii

Cum să lucrezi de acasă cu copiii

Dacă lucrați de acasă cu copiii în jur, știți că poate fi o provocare atunci când trebuie să vă concentrați pe ceea ce aveți de făcut pentru job. Aceste sfaturi vă pot ajuta.

Creați limite

Teresa Douglas, co-autoare a „Secrets of the Remote Workforce”, afirma că parinții fac o greșeală atunci când nu stabilesc limitele corecte pentru copii.

Fie ca există sau nu o persoană care are grijă decopii în timpul programului Dvs de lucru. „Copiii se vor gândi întotdeauna la tine ca părinte”, a spus ea. Pentru a-și ajuta copiii să înțeleagă când trebuie să rămână singură, doamna Douglas a pus un semn pe ușa ei: „STOP, sunt într-o întâlnire”. „Aceasta este regula în casa noastră. Dacă ușa mea este închisă, puteți bate o singură dată, iar dacă nu răspund, înseamnă că sunt într-o întâlnire”, a spus ea.

Bariera fizică poate ajuta, de asemenea, să reamintească atât părintelui, cât și copilului diferența dintre timpul de lucru și timpul de joc. „Dacă începeți să pierdeți granițele unde se află viața de muncă și viața de familie, aceasta poate duce la mult stres, nu numai pentru Dvs, ci și pentru familie”. (Coleman).

Definirea timpului de lucru

Teresa Douglas a recomandat definirea orelor de lucru cu managerul Dvs și respectarea lor.

Câte ore să lucrați și poate în ce perioadă a zilei.
„Majoritatea oamenilor reacționează bine dacă nu sunt surprinși de necunoscut”, a spus ea.

Profitați de timpul de somn al copiilor

Auzim adesea sfaturile de a dormi când copilul doarme, dar pentru unii părinți acesta poate fi singurul timp disponibil pentru productivitate. O modalitate de a obține câteva ore în plus este de a lucra în timpul programului de somn al copiilor.

Pentru a vă îmbunătăți concentrarea în timp ce copilul doarme, un monitor video pentru bebeluși vă poate permite să vedeți ce se întâmplă cu acesta în timpul orelor de somn.

Blocați zgomotul

Încercarea de a lucra atunci când ai copii care fac zgomot în fundal poate face munca și mai stresantă.

Pentru a bloca sunetele nedorite exită recomandarea unor căști wireless și USB, care au microfoane excelente de anulare a zgomotului și sunt ușor de accesat.

Nu-i vor împiedica pe copiii Dvs să facă zgomot, dar îi vor împiedica pe toți ceilalți din întâlnirile on-line să-i mai audă.

Eliberați-vă mâinile. Găsiți ocupație pentru copii.

Cu un copil mai mic, multitasking-ul poate fi posibil doar în momentele liniștite. In care copiii au ceva de făcut.
Căutați diverse jocuri, cărți sau jucării cu care aceștia își pot ocupa timpul într-un mod constructiv și util.

„Nu presupuneți că acele imagini pe care le vedeți pe internet cu persoanele care lucrează cu un bebeluș în brațe sunt realiste – asta nu se va întâmpla”, a spus Teresa Douglas.

Sursa: The New York Times