Cum știu dacă trebuie să merg la un screening pentru Apneea în Somn

Cum știu dacă trebuie să merg la un screening pentru Apneea în Somn

Înainte de orice altceva, amintiți-vă că unul dintre cele mai bune repere poate fi o plângere din partea partenerei sau partenerului Dvs de pat că sforăți tare sau că vi se oprește respirația în mod repetat în timp ce dormiți.

Dacă totuși această „plângere” din partea partenerei sau partenerului nu există, iată câteva din întrebările la care vă puteți răspunde și singuri și care vă pot indica să mergeți la o astfel de evaluare pentru sindromul de apnee în somn:

  • Sforăiți?
  • Vi se întrerupe respirația în timpul somnului?
  • Vă treziți epuizați?
  • Aveți dureri de cap dimineața?
  • Sunteți hipertensiv?
  • Vă simțiți obosiți în timpul zilei?
  • Vă ia somnul la volan?
  • Nu vă mai puteți concentra la locul de muncă?
  • Sunteți mai irascibil ca de obicei?
  • Urinați frecvent noaptea?
Vă invităm la un screening gratuit pentru Apneea în Somn

Vineri, 13 martie 2020, va avea loc un eveniment de conștientizare pentru importanța somnului organizat de Clinica Medicum în parteneriat cu Air Liquide VitalAire România:

Ziua Mondială a Somnului la MEDICUM.
Somn mai bun, sănătate mai bună.
O zi de evaluare GRATUITĂ pentru Apneea în Somn.

Acest eveniment este gratuit și deschis publicului, în limita locurilor disponibile.

Urmăriți-ne pe pagina noastră de Facebook pentru mai multe detalii în legătură cu înscrierea la eveniment.

Screening pentru Apneea în Somn

 

Calculator IMC

Indicele de masa corporala sau IMC este indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale, pentru o inaltime data. Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.

Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.

Greutatea în kg*
Înălțimea în cm*
Alege-ți genul*
Indicele este: 
Subponderal
Masa corporală este prea mică. Contactează-ți medicul pentru o consultație și pentru recomandări de analize și/sau modificarea dietei.
Masă corporală normală
Masa corporală este normală. Ține o dietă bogată în fructe și legume, alături de un program zilnic mișcare pentru a menține o formă bună.
Supraponderal
Masa corporală este prea mare. Fă-ți o consultație medicală sau revizuiește-ți stilul de viață
Obezitate (gradul I)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 1. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate (gradul II)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 2. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate morbidă
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate morbidă. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Este posibilă introducerea unui tratament farmaceutic. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Valorile IMC se raporteaza astfel:

18,49 sau mai putin – Subponderal

intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala

intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal

intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)

intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)

40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă