Dificultăți de tolerare a presiunii aerului care vine prin masca CPAP

Dificultăți de tolerare a presiunii aerului care vine prin masca CPAP

Unul dintre motivele pentru care pacienții renunță la terapia CPAP este reprezentat de dificultatea de a adormi cu presiunea de terapie. Iată ce trebuie să faceți ca să creșteți confortul terapiei CPAP pentru apneea în somn.
Somnul tău. Confortul tău. Viața ta.
Programul „SĂNĂTATEA SOMNULUI” VitalAire promovează educarea și conștientizarea sănătății somnului și se bazează pe faptul că fiecare dintre noi este unic și are necesități și dorințe specifice.
🔵 Veți reuși să depășiți acest lucru folosind un dispozitiv AutoCPAP cu funcția „rampă”.

Pe parcursul timpului de rampă presiunea va crește treptat de la o presiune minimă de start stabilită de către medic până va ajunge la presiunea minimă de terapie.

Această funcție a dispozitivului vă permite să începeți terapia cu o presiune scăzută a aerului pentru a vă face cât mai confortabilă terapia în timp ce adormiți. Medicul Dvs vă poate stabili perioada de rampă în funcție de perioada care vă este necesară până adormiți. De aceea este foarte important acest aspect atunci când vorbiți cu medicul Dvs curant.

Puteti opri timpul de rampă, îl puteți seta între 5 – 45 minute sau puteți alege varianta Auto-Rampă. Când Timpul de Rampă este Auto, dispozitivul va detecta când adormiți și crește presiunea la cea prescrisă pentru tratamentul CPAP. Atunci când alegeți dispozitivul de terapie CPAP cereți reprezentantului să vă arate și un astfel de model de dispozitiv AutoCPAP. Alegerea modelului de dispozitiv AutoCPAP trebuie să fie a Dvs, dar trebuie să o faceți în cunoștință de cauză. Confortul terapiei este foarte important în procesul de adaptare la terapie.

🔵 CPAP.

CPAP este un dispozitiv cu presiune pozitivă continuă a căilor respiratorii care este destinat utilizării în tratamentul apneei obstructive în somn.

🔵 AutoCPAP sau APAP.

Sunt pacienți cărora medicul specialist le recomandă folosirea unor dispozitive care reglează automat și constant presiunea în timp ce dorm.
Acest tip de dispozitiv se numește AutoCPAP sau APAP și are o singură presiune auto-reglabilă.

🔵 BiPAP sau Bilevel Positive Airway Pressure.

BiPAP sau Bilevel Positive Airway Pressure – este un aparat cu presiune pozitivă pe două niveluri a căilor respiratorii care oferă o presiune mai mare atunci când inspirați și presiune mai mică atunci când expirați. Este recomandat în cazul pacienților care nu tolerează o presiune mare continuă de terapie sau în cazul unor terapii mai complexe pentru sindromul de apnee în somn.

Există o multitudine de aparate (dispozitive) CPAP, AutoCPAP, BiPAP pentru terapia CPAP a apneei în somn, de la furnizori diferiți: ResMed, Philips, Löwenstein Medical, Drive DeVilbiss. Tipul de dispozitiv CPAP/AutoCPAP/BiPAP este recomandat de către medicul care v-a prescris terapia CPAP.

🔵 Timpul și răbdarea sunt cheia succesului în terapia CPAP

Utilizarea unui dispozitiv CPAP poate fi frustrant în perioada inițială de terapie până vă obișnuiți. Este important să-l folosiți în continuare și să nu renunțați la terapia CPAP.
Tratamentul este esențial pentru a evita complicațiile apneei obstructive de somn. Cum ar fi problemele cardiace, lipsa de concentrare și somnolența excesivă în timpul zilei.

Colaborați cu medicul Dvs și cu echipa VitalAire pentru a vă asigura că aveți masca și dispozitivul CPAP potrivite pentru Dvs.

MERGEȚI LA MEDICUL DVS ATUNCI CÂND ACESTA VĂ CHEAMĂ LA CONSULTAȚII.

Aceste vizite la medic sunt importante și pot ajuta la rezolvarea oricăror probleme prin ajustări de presiune. A terapiei sau depistarea din timp a cauzelor disconfortului local de la nivelul nasului, gurii sau ochilor.
Poate dura ceva timp pentru a găsi setările corecte și pentru a vă obișnui cu masca și dispozitivul CPAP.
Cu timp și răbdare, terapia CPAP vă poate schimba în mod pozitiv calitatea vieții și sănătatea.

Intotdeauna merită să ne amintim că, dacă există terapii care ne pot îmbunătăți viața de zi cu zi, este bine să știm de ele și să le facem în condiții de confort și siguranță.
Pentru că sănătatea noastră este tot ce contează.

Și pentru că sănătatea are un cost.
Credem că trebuie să schimbăm modul în care ne pasă.
Iar schimbarea începe cu noi înșine.

Pentru ca să ne fie bine. Și să ne bucurăm de viață.

Informațiile din prezentul articol sunt cu caracter pur informativ. Nu se dorește a fi exhaustiv și nu înlocuiește o consultație sau un diagnostic medical. Dacă aveți semne sau simptome care necesită o opinie medicală, vă recomandăm să mergeți la medic.

Calculator IMC

Indicele de masa corporala sau IMC este indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale, pentru o inaltime data. Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.

Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.

Greutatea în kg*
Înălțimea în cm*
Alege-ți genul*
Indicele este: 
Subponderal
Masa corporală este prea mică. Contactează-ți medicul pentru o consultație și pentru recomandări de analize și/sau modificarea dietei.
Masă corporală normală
Masa corporală este normală. Ține o dietă bogată în fructe și legume, alături de un program zilnic mișcare pentru a menține o formă bună.
Supraponderal
Masa corporală este prea mare. Fă-ți o consultație medicală sau revizuiește-ți stilul de viață
Obezitate (gradul I)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 1. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate (gradul II)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 2. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate morbidă
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate morbidă. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Este posibilă introducerea unui tratament farmaceutic. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Valorile IMC se raporteaza astfel:

18,49 sau mai putin – Subponderal

intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala

intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal

intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)

intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)

40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă