Aflați cum să evitați măștile CPAP incomode utilizate terapia CPAP

Aflați cum să evitați măștile CPAP incomode utilizate terapia CPAP

Masca CPAP de dimensiune greșită sau model necorespunzător pentru Dvs.
Somnul tău. Confortul tău. Viața ta.
Programul „SĂNĂTATEA SOMNULUI” VitalAire promovează educarea și conștientizarea sănătății somnului și se bazează pe faptul că fiecare dintre noi este unic și are necesități și dorințe specifice.
🔵 Atunci când vă luați prima dată masca CPAP, alegeți-o împreună cu medicul Dvs și reprezentantul VitalAire pentru a vă asigura că vi se potrivește corect.

Fiecare dintre noi avem forma feței diferită, astfel încât stilul și masca CPAP potrivită pentru altcineva s-ar putea să nu funcționeze pentru Dvs.
Încercați diferite modele de mască CPAP înainte de a vă achiziționa prima mască CPAP.
Vorbiți deschis cu reprezentantul VitalAire din zona Dvs pentru a vă asigura că masca CPAP aleasă este potrivită pentru Dvs și vă oferă confortul și siguranța necesare în timpul terapiei CPAP pentru apneea în somn.

🔵 Dacă doriți informații suplimentare despre cum trebuie aleasă o mască CPAP optimă pentru Dvs accesați:

Cum aleg masca CPAP potrivită?

🔵 Senzația de claustrofobie.

Sunt persoane care au o teamă exagerată de a se afla într-un spațiu mic, limitat și restrictiv. Masca CPAP poate uneori să accentueze această teamă.

Atunci când alegeți prima dată masca CPAP împreună cu un reprezentantul nostru specificați că aveți claustrofobie. Să puteți proba mai multe variante de mască CPAP înainte de a o achiziționa.
Încercați să folosiți inițial masca CPAP în timp ce sunteți treaz. Mai întâi, țineți-o pe față, fără niciuna dintre celelalte părți ale sistemului de terapie.
Odată ce vă simțiți confortabil cu asta, încercați să purtați masca CPAP cu furtunul și cu dispozitivul CPAP atașate.
Dacă dispozitivul are funcția de rampă, porniți terapia cu funcția de rampă activată.
Dacă vă simțiți în continuare claustrofob, discutați cu medicul Dvs acest aspect.

🔵 Mască CPAP cu pierderi de aer, iritații ale pielii sau răni de presiune.

Cu o mască CPAP cu pierderi de aer sau o mască CPAP necorespunzătoare nu veți obțineți presiunea completă a aerului de care aveți nevoie în terapie și este posibil să aveți disconfort local.
Masca CPAP poate, de asemenea, să vă sufle aer la nivelul ochilor, făcându-i să devină uscați sau să lăcrimeze.

Încercați să reglați garnitura și curelele măștii CPAP pentru a vi se potrivi mai bine.
Dacă masca CPAP se potrivește peste nas, asigurați-vă că nu stă prea sus pe puntea nasului, pentru că astfel vă poate direcționa aerul la nivelul ochilor.
Dacă greutatea Dvs s-a schimbat mult, poate fi necesar să vă adresați reprezentantului VitalAire pentru a vă ajuta să găsiți o mască de dimensiuni diferite. Sau să încercați un alt tip de mască, care să vă fie potrivită și utilă în noile condiții.
Dacă observați înroșirea pielii pe nas, spuneți imediat reprezentantului Dvs VitalAire pentru a găsi împreună soluția potrivită de mască CPAP.

🔵 Acordați atenție dimensiunilor măștii CPAP.

Majoritatea măștilor vin în diferite dimensiuni. Măștile CPAP sunt de obicei reglabile.
Nu luați masca CPAP fără să o probați înainte!
Adresați-vă reprezentantului VitalAire să vă arate cum să vă reglați masca pentru ca să vi se potrivească cel mai bine. O mască adecvată nu trebuie să fie inconfortabilă sau să provoace durere.
Citiți instrucțiunile produsului care vă spun cum să igienizați masca CPAP și să o mențineți în condiții corespunzătoare de funcționare.

Există o multitudine de măști CPAP pentru terapia CPAP a sindromului de apnee în somn, de la furnizori diferiți: ResMed, Philips, Löwenstein Medical, ALMS. Cereți reprezentantului nostru atunci când stabiliți întâlnirea să vă arate 2 variante de măști CPAP. Alegerea trebuie să fie a Dvs, dar să o faceți în cunoștință de cauză.

Intotdeauna merită să ne amintim că, dacă există terapii care ne pot îmbunătăți viața de zi cu zi, este bine să știm de ele și să le facem în condiții de confort și siguranță.
Pentru că sănătatea noastră este tot ce contează.

Și pentru că sănătatea are un cost.
Credem că trebuie să schimbăm modul în care ne pasă.
Iar schimbarea începe cu noi înșine.

Pentru ca să ne fie bine. Și să ne bucurăm de viață.

Informațiile din prezentul articol sunt cu caracter pur informativ. Nu se dorește a fi exhaustiv și nu înlocuiește o consultație sau un diagnostic medical. Dacă aveți semne sau simptome care necesită o opinie medicală, vă recomandăm să mergeți la medic.

Calculator IMC

Indicele de masa corporala sau IMC este indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale, pentru o inaltime data. Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.

Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.

Greutatea în kg*
Înălțimea în cm*
Alege-ți genul*
Indicele este: 
Subponderal
Masa corporală este prea mică. Contactează-ți medicul pentru o consultație și pentru recomandări de analize și/sau modificarea dietei.
Masă corporală normală
Masa corporală este normală. Ține o dietă bogată în fructe și legume, alături de un program zilnic mișcare pentru a menține o formă bună.
Supraponderal
Masa corporală este prea mare. Fă-ți o consultație medicală sau revizuiește-ți stilul de viață
Obezitate (gradul I)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 1. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate (gradul II)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 2. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate morbidă
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate morbidă. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Este posibilă introducerea unui tratament farmaceutic. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Valorile IMC se raporteaza astfel:

18,49 sau mai putin – Subponderal

intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala

intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal

intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)

intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)

40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă