Cum ne afectează apneea în somn sănătatea?

Cum ne afectează apneea în somn sănătatea?

Știți cum vă poate afecta apneea în somn sănătatea Dvs ?

Apneea de somn netratată poate duce, în timp, la disfuncții asociate cu sindromul metabolic, diabetul zaharat tip II, hipertensiunea arterială, depresie, boli de inimă, accidente vasculare cerebrale și obezitate.

Privarea de somn

Privarea cronică de somn are drept consecință o somnolență excesivă în timpul zilei, reflexe lente și lipsa de concentrare. Aceste simptome pot crește expunerea la riscurile de accidente, atât când conduceți un vehicul sau vă pot afecta activitatea la locul de muncă.
Un studiu (1) arată că persoanele care suferă de apnee obstructivă de somn (OSAS) sunt de șase ori mai mari să fie implicate în accidente auto.
Terapia CPAP este un tratament standard pentru apneea în somn. Această terapie vă va face să dormiți din nou bine, ceea ce vă îmbunătățește calitatea vieții, cu mai multă vitalitate și dispoziție în fiecare zi.

După cât timp veți observa vreo îmbunătățire?

Unii oameni observă o îmbunătățire imediat după începerea terapiei CPAP.
În mod normal nu veți sforăi folosind masca CPAP. Dacă simptomele Dvs persistă, trebuie să vă adresați medicului Dvs.
Echipa VitalAire România este specializată în dispozitivele medicale necesare terapiei CPAP și vă pot răspunde și la întrebările Dvs zilnice. Nu ezitați să ne contactați.

De ce aveți nevoie de urmărire clinică a terapiei CPAP?

Sindromul de apnee în somn este o afecțiune cronică. Nu se vindecă cu tratamentul CPAP. Această terapie se ocupă doar de simptome, astfel încât să vă puteți odihni adecvat și să furnizați oxigenul de care corpul Dvs are nevoie în fiecare seară.
Când vă veți da seama de beneficiile terapiei CPAP, s-ar putea să nu mai folosiți masca și echipamentul CPAP deoarece vă veți simți vindecat. Dar nu este așa. Ca în orice afecțiune cronică, beneficiați de o evaluare continuă, cu o instruire adecvată permanentă.
Această terapie CPAP vă va ajuta să vă bucurați de o mai bună sănătate și calitate a vieții dacă o veți face în mod continuu.

Cum afectează tratarea SAS viața mea?

Terapia CPAP aplică o presiune pozitivă continuă prin mască și va menține calea respiratorie deschisă, împiedicând-o să se obtureze în timpul somnului. Terapia nu interferează cu stilul Dvs de viață. Dispozitivul trebuie utilizat doar pentru somn.

Echipamentul CPAP disponibil este relativ mic, liniștit și portabil.

Există, de asemenea, mai multe modele de măști mai mici și mai discrete, astfel încât să puteți citi și viziona confortabil televizorul înainte de culcare.

Terapia CPAP are un efect pozitiv asupra vieții Dvs.

În plus față de efectele pozitive asupra sănătății deja cunoscute, multe persoane spun că sunt mai puțin somnoroase în timpul zilei, au mai multă vitalitate și rezistență și un somn mult mai odihnitor atunci când folosesc echipamentul CPAP în mod regulat.

Tot ce este necesar să faceți este să nu renunțați la terapia CPAP.

Și să urmați sfatul medicul Dvs curant.

Iar atunci când aveți nelămuriri sau întrebări suplimentare, specialiștii noștri vă răspund întotdeauna.

Împărtășiți cu noi experiențele Dvs cu echipa noastră și trimiteți-ne sugestiile pentru îmbunătățirea serviciilor noastre la marketing@vitalaire.ro sau ca mesaje pe pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/vitalaire.ro/

Sursa:(1) Terán-Santos J., Jiménez-Gómez A., și Cordero-Guevara, J. (1999). Asocierea dintre apneea de somn și riscul de accidente de circulație. N Engl J Med., 340 (11), 881-3

Informațiile din prezentul articol „Cum ne afectează apneea în somn sănătatea?” sunt cu caracter pur informativ. Nu se dorește a fi exhaustiv și nu înlocuiește o consultație sau un diagnostic medical. Dacă aveți semne sau simptome care necesită o opinie medicală, vă recomandăm să mergeți la medic.

Calculator IMC

Indicele de masa corporala sau IMC este indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale, pentru o inaltime data. Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.

Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.

Greutatea în kg*
Înălțimea în cm*
Alege-ți genul*
Indicele este: 
Subponderal
Masa corporală este prea mică. Contactează-ți medicul pentru o consultație și pentru recomandări de analize și/sau modificarea dietei.
Masă corporală normală
Masa corporală este normală. Ține o dietă bogată în fructe și legume, alături de un program zilnic mișcare pentru a menține o formă bună.
Supraponderal
Masa corporală este prea mare. Fă-ți o consultație medicală sau revizuiește-ți stilul de viață
Obezitate (gradul I)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 1. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate (gradul II)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 2. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate morbidă
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate morbidă. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Este posibilă introducerea unui tratament farmaceutic. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Valorile IMC se raporteaza astfel:

18,49 sau mai putin – Subponderal

intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala

intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal

intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)

intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)

40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă