Nas uscat și înfundat în timpul terapiei CPAP

Nas uscat și înfundat în timpul terapiei CPAP

Multe dintre persoanele care fac terapie CPAP pentru sindromul de apnee în somn sesizează fie uscarea căilor aeriene superioare (nas, gât), fie sunt deranjate de inspirul aerului rece.

Ori de câte ori simțiți că aerul este foarte uscat, rece sau aveți senzație de disconfort local este bine să discutați cu medicul curant sau cu reprezentantul VitalAire regional.

Somnul tău. Confortul tău. Viața ta.
Programul „SĂNĂTATEA SOMNULUI” VitalAire promovează educarea și conștientizarea sănătății somnului și se bazează pe faptul că fiecare dintre noi este unic și are necesități și dorințe specifice.
🔵 Folosiți un umidificator pentru a reduce uscarea sau iritarea mucoasei nazale.

Un dispozitiv CPAP care are opțional un umidificator încălzit – ce se atașează la dispozitivul CPAP, vă poate ajuta. Puteți regla nivelul de umidificare.
Folositi umidificatorul încă din prima noapte de terapie. Umidificarea aerului și încălzirea acestuia sunt esențiale pentru eficiența maximă a terapiei CPAP. Contactați reprezentantul VitalAire să vă arate tipul de umidificator opțional disponibil pentru dispozitivul Dvs CPAP.

🔵 Puteți regla nivelul de umiditate în timpul terapiei CPAP

Umidificatorul umezește aerul și este proiectat pentru a face terapia mai confortabilă. Dacă aveți nasul sau gura uscată, creşteţi nivelul de umiditate. Dacă simţiţi umiditate în mască, reduceți nivelul de umiditate.
Puteți seta nivelul de umiditate la Oprit sau între 1 și 5-8-10, unde 1 este cea mai mică valoare a umidității și 5-8-10 este cea mai ridicată valoare a umidităţii, în funcție de producătorul de umidificator CPAP.

🔵 Tubulatura specială încălzită.

Adresați-vă reprezentantului VitalAire să vă arate tuburile speciale încălzite disponibile și potrivite dispozitivului Dvs CPAP care pot diminua condensul și încălzesc aerul, creând un confort suplimentar al terapiei.

🔵 Verificați pentru a vă asigura că masca Dvs CPAP se potrivește bine.

O mască CPAP cu pierderi de aer vă poate usca nasul. Dacă trebuie să strângeți curelele des pentru a preveni pierderile de aer, poate însemna că masca CPAP nu se potrivește corect.

🔵 Spray-ul nazal (salin sau decongestionant).

Utilizarea unui spray nazal (salin sau decongestionant) la culcare poate, de asemenea, ușura un nas uscat și înfundat. Dacă simptomele persistă, consultați un medic specialist ORL sau pneumolog care să vă recomande tratamentul adecvat, corect.

🔵 Senzația de gură uscată.

Dacă respirați pe gură în timpul somnului sau dormiți cu gura deschisă, terapia CPAP poate accentua senzația de gură uscată.
Comunicați acest aspect medicului sau reprezentantului nostru VitalAire pentru a vă recomanda tipul de mască CPAP potrivit.

O mască full-face sau oro-nazală, care vă acoperă gura și nasul pot funcționa bine pentru Dvs.
Un umidificator încălzit suplimentar care se atașează la dispozitivul Dvs CPAP vă poate ajuta, de asemenea.

Există o multitudine de umidificatoare disponibile pentru dispozitivele CPAP, AutoCPAP, BiPAP pentru terapia CPAP a apneei în somn, de la furnizori diferiți: ResMed, Philips, Löwenstein Medical, Drive DeVilbiss. Vă reamintim că tipul de dispozitiv CPAP/AutoCPAP/BiPAP este recomandat doar de către medicul care v-a prescris terapia CPAP.

Intotdeauna merită să ne amintim că, dacă există terapii care ne pot îmbunătăți viața de zi cu zi, este bine să știm de ele și să le facem în condiții de confort și siguranță.
Pentru că sănătatea noastră este tot ce contează.

Și pentru că sănătatea are un cost.
Credem că trebuie să schimbăm modul în care ne pasă.
Iar schimbarea începe cu noi înșine.

Pentru ca să ne fie bine. Și să ne bucurăm de viață.