Concentratoare de oxigen

Concentratoare de oxigen

Oxigenoterapia la domiciliu cu concentratoare de oxigen

Concentratoare de oxigen –  Oxigenoterapia prelungește durata de viață a celor care suferă afectiuni cronice. Le amelioreaza simptomele si le usureaza viata de zi cu zi.
Medicii specialisti sunt singurii care pot face recomandarea pentru oxigenoterapie la domiciliu.
Chiar dacă tratamentul este efectuat acasa, medicul ar trebui să reglementeze cantitatea si concentratia de oxigen administrata, deoarece calculul se face individual, in funcție de conditiile fiecarui pacient. Tot medicul este cel care recomandă tipul de concentrator de oxigen pentru această terapie.

Air Liquide VitalAire Romania ofera concentratoare de oxigen stationare si portabile pentru terapia cu oxigen. Pentru că fiecare dintre noi este diferit, găsim întotdeauna un dispozitiv medical ca soluție personalizată pentru fiecare pacient – branduri de top în dispozitive pentru oxigenoterapie: CAIRE Medical, Drive DeVilbiss, Philips, și accesoriile necesare terapiei de la Salter Labs.

Gama noastra de produse ofera utilizatorilor imbunatatirea calitatii vietii impreuna cu libertatea si flexibilitatea pe care si-o doresc.

Ce este de fapt un concentrator de oxigen?

Concentratoarele de oxigen sunt dispozitive care filtrează aerul pentru a inspira doar oxigenul.

Concentratoarele de oxigen sunt stașionare și portabile.

  • Concentratoarele de oxigen staționare depind de o sursă de curent electric pentru a funcționa.
  • Concentratoarele de oxigen portabile pot functiona atât la sursă de curent cât și pe acumulatori.

Aceste concentratoare de oxigen furnizeaza oxigenul suplimentar de care aveti nevoie pe tot parcursul zilei.

Indiferent de sistemul pe care îl utilizați, oxigenul este livrat în mod obișnuit la nas, prin tuburi moi din plastic (canule nazale). Concentratoarele de oxigen stationare au un tub extensibil (furtun de perimetru), care va permite sa va deplasati in timp ce ramaneti conectat la sursa de oxigen.
In oxigenoterapie foarte importanta este folosirea bolului umidificator. Acesta ofera confort terapiei cu oxigen prin umidificarea oxigenului primit. Terapia cu oxigen va fi astfel realizata cu o hidratare imbunatatita a mucoasei nazale, evitându-se astfel uscarea nasului.

Concentratoarele de oxigen stationare

Ofera beneficiile necesare sigurantei si confortului zilnic, acasa, pentru aceasta terapie:

  • Design compact care ocupa spatiu mic in locuinta
  • Se transporta usor​
  • Consum redus de energie
  • Recipient de umidificare (bolul umidificator) pentru o protejare suplimentara a cailor respiratorii
Concentratoare de oxigen portabile

Concentratoarele de oxigen portabile sunt mult mai usoare si discrete – ideale atunci cand aveti un stil de viata activ si cand doriti sa va bucurati de miscare. Când doriți să ieșiți din casă. Pentru o perioadă de timp mai mică sau mai mare.

Interesați-vă din timp de posibilitatea achiziționării unui concentrator portabil. Luați în calcul că este o investiție pentru sănătatea Dvs, pentru confortul și ușurința în deplasare.

Un concentartor portabil este mic si ușor de transportat. Îl veți putea folosi oricând doriți să vă deplasați la cumpărături, la piață, în parc, la plimbare, la un control medical, în vizite, în vacanță etc.

Accesorii oxigenoterapie

Oferim toate accesoriile de care aveti nevoie pentru oxigenoterapie:

 

Informațiile din prezentul articol sunt cu caracter pur informativ. Nu se dorește a fi exhaustiv și nu înlocuiește o consultație sau un diagnostic medical. Dacă aveți semne sau simptome care necesită o opinie medicală, vă recomandăm să mergeți la medic.

Calculator IMC

Indicele de masa corporala sau IMC este indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale, pentru o inaltime data. Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.

Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.

Greutatea în kg*
Înălțimea în cm*
Alege-ți genul*
Indicele este: 
Subponderal
Masa corporală este prea mică. Contactează-ți medicul pentru o consultație și pentru recomandări de analize și/sau modificarea dietei.
Masă corporală normală
Masa corporală este normală. Ține o dietă bogată în fructe și legume, alături de un program zilnic mișcare pentru a menține o formă bună.
Supraponderal
Masa corporală este prea mare. Fă-ți o consultație medicală sau revizuiește-ți stilul de viață
Obezitate (gradul I)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 1. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate (gradul II)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 2. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate morbidă
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate morbidă. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Este posibilă introducerea unui tratament farmaceutic. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Valorile IMC se raporteaza astfel:

18,49 sau mai putin – Subponderal

intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala

intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal

intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)

intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)

40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă