ZIUA MONDIALA BPOC

ZIUA MONDIALA BPOC

ZIUA MONDIALA BPOC 2021 #WorldCOPDDay

Ziua Mondiala BPOC – este organizată de Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD) în colaborare cu profesioniștii din domeniul sănătății și grupurile de pacienți cu BPOC din întreaga lume. Scopul acestei zile este de a crește gradul de conștientizare, de a împărtăși cunoștințele și de a discuta modalități de a reduce povara BPOC la nivel mondial.

Anul acesta și noi, VitalAire România ca de altfel tot Grupul Air Liquide la nivel Mondial, dorim să creștem gradul de conștientizare pentru BPOC – Bronhopneumopatia cronică obstructivă:
#WORLDCOPDDAY din 17 noiembrie 2021.

🔵 BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică)

Este o boală foarte gravă și este în prezent 1 dintre cele mai frecvente 4 cauze de deces la nivel mondial. In ciuda pandemiei de COVID-19.

Aproximativ 25.000 de oameni mor din cauza ei în fiecare an. 80% dintre pacienții care sunt în terapie cu oxigen de lungă durată suferă și de BPOC.

Puteți citi mai multe informații despre BPOC aici:

Casa Pneumologilor Români

Despre BPOC

Prin urmare, este important pentru noi să creștem gradul de conștientizare a bolii de Ziua Mondială a BPOC din 17 noiembrie 2021. Motto-ul din acest an „Plămâni sănătoși – mai importanți ca niciodată”.

Cum se descurcă pacienții noștri după ce au început terapia cu oxigen?
Ce este cel mai util pentru Dvs?
Și cum se simte un specialist în terapie, cum face să-i ajute pe pacienții cu BPOC să aibă o viață mai bună?
Astăzi susținem Ziua Mondială a BPOC și lăsăm colegii și pacienții noștri să vorbească!

Puteți citi mai multe informații despre campania globală pentru #WorldCOPDDay aici:

World COPD Day 2021

Calculator IMC

Indicele de masa corporala sau IMC este indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale, pentru o inaltime data. Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.

Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.

Greutatea în kg*
Înălțimea în cm*
Alege-ți genul*
Indicele este: 
Subponderal
Masa corporală este prea mică. Contactează-ți medicul pentru o consultație și pentru recomandări de analize și/sau modificarea dietei.
Masă corporală normală
Masa corporală este normală. Ține o dietă bogată în fructe și legume, alături de un program zilnic mișcare pentru a menține o formă bună.
Supraponderal
Masa corporală este prea mare. Fă-ți o consultație medicală sau revizuiește-ți stilul de viață
Obezitate (gradul I)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 1. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate (gradul II)
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate de grad 2. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Obezitate morbidă
Masa corporală este prea mare, iar indicatorul indică obezitate morbidă. Contactează-ți medicul, care va recomanda modificarea dietei și sport în fiecare zi. Este posibilă introducerea unui tratament farmaceutic. Dacă vei lua măsuri din timp, eviți complicațiile aduse de obezitate și-ți păstrezi sănătatea pentru mai mult timp.
Valorile IMC se raporteaza astfel:

18,49 sau mai putin – Subponderal

intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala

intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal

intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)

intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)

40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă