ZIUA MONDIALA BPOC

ZIUA MONDIALA BPOC

ZIUA MONDIALA BPOC 2021 #WorldCOPDDay

Ziua Mondială a BPOC este organizată de Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD) în colaborare cu profesioniștii din domeniul sănătății și grupurile de pacienți cu BPOC din întreaga lume. Scopul acestei zile este de a crește gradul de conștientizare, de a împărtăși cunoștințele și de a discuta modalități de a reduce povara BPOC la nivel mondial.

Anul acesta și noi, VitalAire România ca de altfel tot Grupul Air Liquide la nivel Mondial, dorim să creștem gradul de conștientizare pentru BPOC – Bronhopneumopatia cronică obstructivă:
#WORLDCOPDDAY din 17 noiembrie 2021.

🔵 BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică)

Este o boală foarte gravă și este în prezent 1 dintre cele mai frecvente 4 cauze de deces la nivel mondial, în ciuda pandemiei de COVID-19.

Aproximativ 25.000 de oameni mor din cauza ei în fiecare an. 80% dintre pacienții care sunt în terapie cu oxigen de lungă durată suferă și de BPOC.

Puteți citi mai multe informații despre BPOC aici:

Casa Pneumologilor Români

Despre BPOC

Prin urmare, este important pentru noi să creștem gradul de conștientizare a bolii de Ziua Mondială a BPOC din 17 noiembrie 2021, cu motto-ul din acest an „Plămâni sănătoși – mai importanți ca niciodată”.

Cum se descurcă pacienții noștri după ce au început terapia cu oxigen?
Ce este cel mai util pentru Dvs?
Și cum se simte un specialist în terapie, cum face să-i ajute pe pacienții cu BPOC să aibă o viață mai bună?
Astăzi susținem Ziua Mondială a BPOC și lăsăm colegii și pacienții noștri să vorbească!

Puteți citi mai multe informații despre campania globală pentru #WorldCOPDDay aici:

World COPD Day 2021