Cum trebuie sa dormim – Programul „SĂNĂTATEA SOMNULUI” VitalAire promovează educarea și conștientizarea sănătății somnului și se bazează pe faptul că fiecare dintre noi este unic și are necesități și dorințe specifice.
Informarea este cea mai sigură cale pentru menținerea sănătății noastre. Să aflăm din timp tot ceea ce este necesar pentru a acționa în cunoștință de cauză.
Cât și cum trebuie sa dormim sunt esențiale pentru sănătatea noastră.
Știați că „privarea parţială de somn produce după 2 săptămâni aceeaşi alterare a performanţelor ca o privare acută totală de 1 noapte de somn?
Dacă privarea acută totală de somn afectează precizia, cea cronică parţială provoacă erori de raţionament şi strategie fără afectarea majoră a preciziei.”
Prin bunăvoința Dnei Cpt. Dr. Sânziana Lovin, Șef secție Medicină Internă la SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ MILITAR „DR. I. CZIHAC din Iași, Doctor în științe medicale, medic primar în medicină internă și medic specialist în pneumologie, Atestat în Competență Medicina Somnului – vom începe să postăm o serie de miniarticole din cartea „DIALOGURI DESPRE SOMN ŞI APNEEA IN SOMN PENTRU AMATORI INFORMAŢI” – Editura: Tehnopress.
Iată și de ce vă recomandăm să vă informați despre somn și ce înseamnă privarea organismului de acest proces fiziologic:
„Somnul ocupă în principiu o treime din viaţa noastră şi este indispensabil supravieţuirii.
De calitatea somnului depind refacerea energetică, reglarea metabolismului, consolidarea cunoştinţelor acumulate peste zi şi echilibrul psihic.
O durată sau o calitate anormală a somnului pot favoriza apariţia diabetului, hipertensiunii arteriale, infarctului miocardic, depresiei, impotenţei, accidentelor rutiere sau de muncă.”
Așadar, să ne informăm, pentru ca să nu ne mai întrebăm la un moment dat în viața aceasta a noastră:
De ce m-am îmbolnăvit oare? Că n-am avut așa ceva în familie.
De ce mă doare capul dimineața?
De ce sunt atât de obosit? Ca iau vitamine și mănânc sănătos…
De ce am senzație de somn la volan în timpul condusului?
De ce sunt somnolent în timpul zilei?
Autori „DIALOGURI DESPRE SOMN ŞI APNEEA IN SOMN PENTRU AMATORI INFORMAŢI” – Editura: Tehnopress:
Cpt. Dr. Sânziana Lovin – Șef secție Medicină Internă la SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ MILITAR „DR. I. CZIHAC din Iași, Cadru didactic Asociat Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi
Dr. Gianina Luca – Université de Lausanne
Dr. Raluca Bercea – Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi
Prof. Dr. Traian Mihăescu – Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi
Informațiile din prezentul articol sunt cu caracter pur informativ. Nu se dorește a fi exhaustiv și nu înlocuiește o consultație sau un diagnostic medical. Dacă aveți semne sau simptome care necesită o opinie medicală, vă recomandăm să mergeți la medic.