Incepeti terapia cu oxigen

Incepeti terapia cu oxigen

Air Liquide VitalAire Romania vă poate ajuta să începeți tratamentul cu oxigen.

Medicul va confirma dacă cantitatea de oxigen din sânge este scăzută sau nu prin:

  • Schimbul de gaze din sange: O cantitate mică de sânge este luata dintr-o arteră (de obicei, la încheietura mâinii). Acest test este foarte precis și măsoară cantitatea de oxigen și dioxid de carbon din sângele dumneavoastră.
  • PulsOximetrie: Un dispozitiv montat pe deget estimează cât de mult oxigen este în sângele dumneavoastră. Acest test este simplu și fără durere. ​

Înțelegerea prescripției medicale

Medicul dumneavoastră va prescrie o terapie cu oxigen care să se potrivească nevoilor dvs.. Prescripția dvs. de oxigenoterapie are trei părți principale:

Debitul este cantitatea de oxigen suplimentar pe care corpul are nevoie. Medicul dvs. poate recomanda ca debitul de oxigen să rămână constant sau să se schimbe în funcție de diferitele activități, cum ar fi când dormiți sau când sunteți activi. Debitul dvs. este exprimat în litri pe minut (LPM)

Durata utilizării se referă la numărul de ore pe zi care trebuie utilizate pentru terapia cu oxigen. De obicei, 16-24 ore de utilizare pe zi trebuie să fie eficiente pentru BPOC

Tipul de echipament, concentrator de oxigen, pe care îl utilizați va fi recomandat de către medicul dumneavoastră pe baza prescriptiei medicale și ceea ce se potrivește stilului dumneavoastră de viață.

Medicul dumneavoastră vă va sfătui în legătură cu necesitățile de terapie cu oxigen și vă putem ajuta cu o varietate de sisteme de alimentare cu oxigen, atat stationare cat si portabile.

Cum funcționează terapia cu oxigen? ​

Există doua tipuri principale de echipamente de oxigen:

  • Concentratoare de oxigen stationare
  • Concentratoare de oxigen portabile

Concentratoarele de oxigen sunt dispozitive electrice care filtrează aerul pentru a lăsa doar oxigenul. Concentratoarele de oxigen portabile funcționează pe baterii.

Indiferent de sistemul pe care îl utilizați, oxigenul este livrat în mod obișnuit la nas, prin tuburi moi din plastic (canulă). Concentratoarele de oxigen stationare au un tub extensibil (furtun de perimetru), care vă permite să vă deplasați în timp ce rămâneți conectat la sursa de oxigen. Acestea furnizează oxigenul suplimentar de care aveți nevoie pe tot parcursul zilei.

Cum pot obtine terapia cu oxigen?

Air Liquide VitalAire Romania vă va livra GRATUIT concentratorul de oxigen de care aveti nevoie, fie ca sunteti acasa, in spital sau la un centru de ingrijire.

Livrarea, instalarea, instructajul de utilizare le vom face impreuna cu dvs.

Vom arăta dvs. și familiei dvs. cum să utilizați echipamentul și va răspundem la toate întrebările.

Scopul nostru este să vă luăm grijile și să vă simțiți încrezători în terapia cu oxigen.

Ma poate finanta Casa de Asigurari de Sanatate in procurarea dispozitivului?

DA, daca sunteti asigurat.

In functie de afectiunile dvs. Casa de Asigurari de Sanatate va va elibera o decizie de decontare valabila pe o perioada determinata (de obicei 3 luni) pe care dvs. o veti preda Air Liquide VitalAire Romania. In baza deciziei predate firmei si a taloanelor aferente beneficiati de decontare integrala din partea Casa de Asigurari de Sanatate.

Pentru a beneficia constant de decontare integrala din partea Casa de Asigurari de Sanatate, dupa expirarea deciziei ( dupa 3 luni sau 12 luni dupa caz) trebuie sa obtineti o noua deciziei de decontare pe care trebuie sa o predati Air Liquide VitalAire Romania.

Cum folosesc oxigenul în viața de zi cu zi?

Integrarea terapiei cu oxigen în rutina zilnică nu numai că vă va prelungi viața, ci vă va îmbunătăți calitatea vieții.

S-ar putea să vă simțiți jenat de utilizarea în public la început, dar veți aprecia în curând beneficiile pe care le aduce.

Noi sisteme portabile de oxigen sunt mici și ușoare (~ 2 kg).

Aceste sisteme discrete vă vor ajuta să obțineți încredere atunci când ieșiți.

Utilizarea oxigenului vă va ajuta să continuați să faceți lucrurile de zi cu zi de care va bucurați.

În curând veți învăța să vă adaptați la utilizarea echipamentelor de oxigen din locuința dvs. și, dacă aveți o unitate portabilă, veți putea părăsi casa. Începeți cu o scurtă excursie și progresati până la perioade mai lungi, pe măsură ce deveniți mai confortabil.

Leave a reply